Schengen Vizesi

Schengen Vizesi (90 Gün Altı) Hizmeti Nedir?

Schengen Vizesi, tüm Schengen Bölgesi üyeleri tarafından verilebilen ve vize sahibine Schengen bölgesi içinde seyahat serbestisi tanıyan bir vize türüdür.

schengen vizesi

Schengen vizesi, türüne ve veren ülkeye bağlı olarak süre ve koşullar bağlamında belirli kısıtlamalar getiren alt kategorilere ayrılmaktadır.

Havaalanı transit geçiş, transit geçiş, turistik seyahat, aile/arkadaş ziyareti, iş, resmi ziyaret, tıbbi tedavi, öğrenim, spor-kültür-sinema maksatlı seyahat, vb. Schengen vizesi başvurusu için makul gerekçeler olarak sıralanabilir.

Uniform Schengen Vizesi

Herhangi bir Schengen ülkesi tarafından verilen ve Schengen bölgesindeki bir veya birden fazla ülkede, altı (6) aylık süre zarfında (Schengen bölgesine giriş tarihinden itibaren) en fazla 90 günlük kalışa olanak tanıyan Schengen vizesi türüdür.

Bu vize ile Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre’ye seyahat edilebilmektedir; ancak, vize aşamasında veya hedef ülkeye giriş esnasında sorun yaşamamak adına Schengen vizesi için ziyaret edilecek ülkeye başvuru yapmak başarı şansı arttıracaktır.

Uniform Schengen vizesi, seyahat maksadına bağlı olarak; A (Havaalanı Transit Vizesi) ve C (Kısa Süreli Vize) olmak üzere iki alt kategoriye ayrılmaktadır. A Türü Havaalanı Transit Vizesi, hedef ülkeye Schengen üyesi bir ülke üzerinden (ülkeye giriş yapmadan) seyahat etmek maksadıyla kullanılmaktadır.

C Türü Kısa Süreli Schengen Vizesi ise Schengen üyesi herhangi bir ülkede belirtilen süre ve koşullarda kalışa olanak tanıyan bir vize türüdür. Başvuru sahibinin seyahat maksadına bağlı olmak üzere Tek, Çift, Çok Girişlik Schengen Vizesi olmak üzere üç (3) alt kategorisi bulunmaktadır.

Tek Girişlik Schengen Vizesi

Schengen bölgesine tek girişe olanak tanımaktadır. Vize sahibi Schengen bölgesinden çıkış yaptıktan sonra tekrar aynı vize ile Schengen bölgesine giriş yapamaz. Burada önemle altı çizilmesi gereken husus ise sınırlamanın seyahat edilebilecek ülke sayısına değil, Schengen bölgesine giriş sayısına yönelik olmasıdır. Bu tip vize ile Schengen Bölgesine giriş yapıldıktan sonra, süre ve koşullara ilişkin mevcut kısıtlamalara tabi olmak koşuluyla, istenen sayıda ülke ziyaret edilebilir.

Çift Girişlik Schengen Vizesi

Tek girişlik Schengen vizesi ile aynı esaslarda verilen bir vize türüdür. Tek farkı Schengen Bölgesine ikinci bir kez giriş olanağı tanımasıdır. Tek girişlik Schengen vizesinde olduğu gibi, bu vize türüne yönelik sınırlama da seyahat edilebilecek ülke sayısına değil, Schengen bölgesine giriş sayısına yöneliktir.

Çok Girişlik Schengen Vizesi

Çok girişlik Schengen vizesi, altı (6) aylık süre zarfında (Schengen bölgesine ilk giriş yapılan tarihten başlamak üzere) 90 günü aşmamak koşulu ile, vize sahibine dilediği sayıda giriş yapma olanağı tanır.

Seyahat sıklığına bağlı olarak bir (1), üç (3) ve beş (5) yıllık olmak üzere üç alt kategorisi bulunmaktadır.

1 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi 3 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi 5 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi

Son iki (2) yıl içinde en az üç (3) Schengen vizesi almış ve herhangi bir vize rejimi ihlalinde bulunmamış şahıslar, geçmiş Schengen vizelerini ve Schengen bölgesine seyahatlerini belge ile desteklemek kaydıyla, bu kategori altında başvuru yapabilirler.

1 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi sahibi şahıslar, 90 günlük süre sınırını ihlal etmemek kaydıyla, vizelerinin geçerlilik süresi içinde Schengen bölgesine diledikleri kadar giriş yapabilirler.

Daha önce 1 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi almış ve bu vizelerinin geçerlilik süresi içinde herhangi bir vize rejimi ihlalinde bulunmamış olan şahıslar bu kategori altında başvuru yapabilirler.

3 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi sahibi şahıslar, vizelerinin geçerlilik süresi içinde Schengen Bölgesine diledikleri sayıda giriş yapabilir; ancak, Schengen bölgesinde son 180 günlük dilimde 90 günden fazla kalamazlar. 180 günlük zaman dilimi son giriş yapılan tarihten başlamak üzere geriye doğru hesaplanır.

Son üç (3) yıl içinde en az iki yıl geçerliliği olan bir veya birden fazla çok girişlik vize almış ve bu vizelerinin geçerlilik süresi içinde herhangi bir vize rejimi ihlalinde bulunmamış şahıslar bu kategori altında başvuru yapabilirler.

5 Yıllık Çok Girişlik Schengen Vizesi sahibi şahıslar, vizelerinin geçerlilik süresi içinde Schengen bölgesine diledikleri sayıda giriş yapabilir; ancak, Schengen bölgesinde 180 günlük dilimde 90 günden fazla kalamazlar. 180 günlük zaman dilimi son giriş yapılan tarihten başlamak üzere geriye doğru hesaplanır.

Sınırlandırılmış Bölgesel Schengen Vizesi

Schengen bölgesinin tamamından ziyade, sadece vize veren ülkeye veya (belli koşullarda) sadece başvuru esnasında belirtilen Schengen ülkelerine seyahat olanağı tanıyan bir vize türüdür. Bu vize türü sadece vize veren ülke ve/veya başvuru esnasında açıkça belirtilen ülkelere girişte geçerli olup diğer Schengen ülkelerine transit geçiş için dahi giriş olanağı tanımaz.

Sınırlandırılmış Bölgesel Schengen Vizesi insani gerekçeler veya uluslararası yükümlülükler gibi istisnai durumlarda ve çoğunlukla geçerli bir pasaport veya seyahat belgesi bulunmayan şahıslara yönelik olarak verilen bir vize türüdür.

Schengen Vizesi ve alt kategorilerine ilişkin detaylı bilgi almak için bizlere telefon veya e-posta üzerinden ulaşabilir veya alternatif olarak aşağıda yer alan iletişim formunu doldurabilirsiniz. Bu vize türüne ilişkin Ücretsiz Ön Değerlendirme Hizmeti için tıklayınız.

Categories

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)